Porušovanie ochrany rastlín a živočíchov. Ukradli hlavy zo šijacích strojov a káble. Jazdil napriek zákazu a pod vplyvom alkoholu

10.06.2008 Celý región

Porušovanie ochrany rastlín a živočíchov: Humenský policajný vyšetrovateľ obvinil včera z prečinu porušovania ochrany rastlín a živočíchov 53 ročného muža z obci Udavské, okr. Humenné.
Vo februári tohto roku dal obvinený v areáli hospodárskeho dvora pri obci Hankovce, na pozemkoch ktoré prenajíma, vyrezať bez súhlasu orgánu ochrany prírody najmenej 30 ks stromov topoľ a vŕba. Stromy kmeňov boli rôznych priemerov až do hrúbky obvodu 195 cm. Vyrúbané stromy spracoval vo svojej firme, čím spôsobil hmotnú škodu 6 000. - Sk. Spoločenská hodnota je vyčíslená na 930 744. - Sk. Počas februára dal vyrúbať aj krovinový porast bazy čiernej, liesky a svidy v spoločenskej hodnote 277 920, - Sk.

Ukradli hlavy zo šijacích strojov a káble:
Svidnícki policajti vyšetrujú krádež vlámaním do bývalej krajčírskej dielne v obci Stročín, okr. Svidník
Ku krádeži došlo v dobe od začiatku apríla 2008 do 8.6.2008, kedy doposiaľ neznámy páchateľ rozbil okno na budove bývalej krajčírskej dielne, cez ktoré vošiel dnu. Odtiaľ ukradol 6 ks hláv z nefunkčných šijacích strojov a zo stien vytrhal približne 500 m medených elektrických káblov. Celková spôsobená škoda bola vyčíslená na 58 200. - Sk.

Zmizli káble a cievky:
Káble a cievkyi zmizli počas uplynulého víkendu zo skladu káblov jednej zo Staroľubovnianskych firiem.
Doposiaľ neznámy páchateľ vošiel do haly cez stavebný otvor, prešiel cez halu a vypáčil dvere do skladu káblov. Zo skladu odcudzil sedem cievok namotaných káblami a kábel zvinutý v papierovom kartóne. Krádežou káblov a cievok vznikla poškodenej firme škoda 158 272. - Sk.
Polícia začala trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže.

Jazdil napriek zákazu a pod vplyvom alkoholu:
Vranovskí policajti vzniesli včera obvinenie z prečinov ohrozovania pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia 46 ročnému mužovi z Vranova.
Obvinený Vranovčan išiel včera popoludní na svojom aute Opel Corsa cez Sídlisko II vo Vranove. Pri cestnej kontrole, zistili policajti, že v januári tohto roku mu bol uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidla na dobu 24 mesiacov. Pri následnej dychovej skúške mu policajti namerali 2.04 MG/L alkoholu v krvi.
 

Vyberte región